Багато потужних вибухів у Києві: подробиці нового ракетного удару (оновлено)

Читать на русском
Автор
29073
росія знову випустила низку ракет на українську столицю та інші міста нашої країни
росія знову випустила низку ракет на українську столицю та інші міста нашої країни

Росіяни намагаються зробити усе можливе, аби зіпсувати нововрічний настрій українців

У суботу, 31 грудня, росія завдала чергового масованого ракетного удару по мирних українських містах. Зокрема, вибухи чули жителі Вінницької, Житомирської, Київської та Харківської областей. Однак найбільш гучно зараз у Києві, місцеві жителі якого повідомляють про щонайменше 10 потужних вибухів у різних районах столиці. Наразі відомо про кількох постраждалих і одну загиблу людину.

Місцеві телеграм-канали вже публікують перші фото та відео прильотів, а місцева влада інформує про те, що представники усіх київських екстрених служб вже вирушили на місця надзвичайних подій.

Зокрема, міський голова Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі написав, що один з вибухів пролунав між житловими будинками в Солом‘янському районі столиці і пізніше додав, що гучно було й у Печерському та Голосіївському районах столиці. Туди вже попрямували медики.

"Всі служби слідують на місце. Деталі — згодом", — йдеться в тексті публікації.

В Офісі президента інформацію щодо прильотів у столиці підтвердили. За словами радника керівника ОП Кирила Тимошенка, руйнувань через приліт російської ракети у Києві зазнав готель.

"Київ. У Печерському та Голосіївському районах пролунали вибухи. Є руйнування, пошкодження зазнав готельний об‘єкт. На місце прямують екстрені служби", — написав він.

Пізніше стало відомо, що уламки однієї з ракет, на жаль, влучили у приватний будинок в Солом'янському районі. Інформація щодо масштабів руйнувань і кількості постраждалих уточнюється.

Готель "Алфавіто" до та після прильоту

Станом на 14:35 київській міський голова Віталій Кличко повідомив про те, що згідно з попередньою інформацією, в Солом’янському районі одна людина загинула, кілька осіб постраждали.

"У Солом’янському районі медики зараз госпіталізують трьох постраждалих жінок. Рятувальники працюють на місцях вибухів", — написав мер.

"На цей час відомо, що у Києві загинув літній чоловік, та семеро постраждалих у двох місцях вибухів у Солом’янському районі. Одна людина — в украй важкому стані",додав пізніше Кличко.

15:10 Кличко поінформував, що під час атаки на Київ у Печерському районі поранено журналіста з Японії. "Його госпіталізують медики. Загалом уже — 8 постраждалих", — написав мер.

15:32 Кличко: станом на цю годину до медзакладів столиці госпіталізували вже 11 постраждалих внаслідок російської атаки на Київ.

Замголови ОП Кирило Тимошенко повідомляє, що у Святошинському районі столиці уламки збитої ракети впали на стадіон "Темп". Постраждалих немає, проте у будівлях повибивало шибки.

15:50 Вже відомо про одного загиблого та 13 постраждалих у столиці. Інформація по потерпілим та руйнуванням уточнюється, пишу Тимошенко.

У Києві та області знову працює ППО, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

16:05 У Київській військовій адміністрації повідомили, що кількість постраждалих зросла до 16 осіб.

16:15 Кличко: "Внаслідок російської атаки на цивільні об’єкти столиці 1 людина загинула, 20 — постраждали. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці".

16:20 Система життєзабезпечення столиці працює в штатному режимі, повідомляє Віталій Кличко.

"Вода та тепло в киян є. Без електроенергії наразі 30% споживачів. Через аварійні відключення", — повідомив він.

17:50 В Києві та області скасовуються екстрені відключення, повідомляє ДТЕК.

17:56 За даними медичної служби, загалом у Києві через ворожу ракетну атаку 1 людина загинула, 22 — постраждало. Інформація щодо потерпілих уточнюється, повідомляє ДСНС.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що під час попереднього ракетного обстрілу Києва з боку росії уламок однієї зі збитих силами ППО ракет влучив у приватний житловий сектор у Дарницькому районі, де постраждали троє цивільних людей, серед яких дитина.