Усі "Кинджали" летіли на Київ: військові розповіли нові деталі нічної атаки

Читать на русском
Автор
8670
росіяни не залишають спроб вдарити ракетами по Києву
росіяни не залишають спроб вдарити ракетами по Києву. Фото Колаж "Телеграфу"

Оскільки Київ є пріоритетною ціллю російських окупантів, він захищений серйозними засобами ППО

У ході чергової масштабної атаки на Україну в ніч проти 16 травня сили ППО збили усі 18 ракет, запущених росією. Серед них було 6 "Кинджалів" і всі вони летіли до Києва.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Також із акваторії Чорного моря росія атакувала Україну ракетами "Калібр". Вони були збиті на півдні та за маршрутом прямування на різних напрямках.

"Робота надзвичайно успішна. Шість "Кинджалів" — це вражаючий показник. Київ залишається в епіцентрі, столиця завжди була в пріоритеті росіян, тому її захищають серйозними засобами. Тут об’єкти інфраструктури та інші важливі державні об’єкти", — зазначив Ігнат.

Глава Київської ОВА Руслан Кравченко розповів, що у Київській область минулої ночі жодна російська ракета або дрон не досягли цілі. Проте в одній із громад внаслідок падіння уламків пошкоджено дах приватного будинку. В іншій трохи пошкоджено паркану біля будинку. На щастя обійшлося без постраждалих.

Нагадаємо, уламки збитих протиповітряної оборони ракет знайшли в п’яти районах столиці — Солом’янському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому. Уламки також впали у Київському зоопарку, "Телеграф" публікував ексклюзивні фото з місця.