Атакували "шахедами": у КМВА озвучили наслідки нічних ударів по Києву

Читать на русском
Автор
6464
Росіяни влаштували киянам неспокійну ніч
Росіяни влаштували киянам неспокійну ніч. Фото Telegram

Повітряна тривога в столиці тривала понад три години

У ніч на вівторок, 20 червня, росіяни вкотре вдарили по Україні — зокрема, по Києву були запущені безпілотники типу Shahed. Сили ППО знищили в повітряному просторі навколо столиці майже два десятка ворожих цілей. Інформації про постраждалих та руйнування на даний час немає.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації в Telegram.

Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що це — друга атака іранськими дронами по Києву з початку місяця і перша за останні 18 днів. "Шахеди" заходили на столицю хвилями з різних напрямків. Повітряна тривога тривала понад три години.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, загалом минулої ночі окупанти атакували Україну 30 "шахедами", 28 із яких було ліквідовано силами ППО. Таким чином, більшість дронів-камікадзе росіяни випустили саме по Києву.

"Сьогодні вночі російські терористи завдали чергового масованого ракетно-авіаційного удару по Україні. Попередньо, 28 "шахедів" з 30 запущених ворогом — знищено. Також, по Запоріжжю та його околицях окупантами було застосовано 7 ракет С-300 — інформація наразі уточнюється", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Телеграф", через нічно-ранкову атаку "шахедів" із півночі у Львові зафіксовано приліт. За даними очільника ОВА Максима Козицького, пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Підтверджено, що після влучання розпочалася пожежа. За попередніми даними, люди не постраждали. Деякі місцеві канали публікують фотографію диму, котрий здіймається над містом.