У Києві звільнили скандального суддю: чим він запам’ятався

Читать на русском
Автор
505
Ілюстрація
Ілюстрація. Фото ru.freepik.com

Суддя "відомий" своїми рішеннями, які викликали в суспільстві неабиякий резонанс

Суддю Дарницького районного суду міста Києва Сергія Пойду Вища рада правосуддя зняла з посади. Раніше його вже звільняв Парламент, проте суддя оскаржив це рішення у Верховному суді України.

Про це повідомляється на офіційному сайті Вищої ради правосуддя України. Варто зазначити, що цього разу суддю було звільнено остаточно.

Так, Вища рада правосуддя звільнила суддю Дарницького районного суду Києва Сергія Пойду з посади. У 2016 році Парламент вже звільняв суддю, проте він оскаржив це рішення і Верховний Суд скасував його звільнення. Також постанова ВРУ була визнана протиправною. Після цього відбулися судові розгляди. На даний момент Велика Палата ВС залишила подання чинним і Вища рада правосуддя звільнила суддю.

Суддя Пойда запам’ятався своїми скандальними рішеннями, серед яких, як пише "Автомайдан", задоволення клопотання про ув’язнення активістів Революції Гідностісеред яких задоволення клопотання про ув’язнення активістів Революції Гідності "за участь у масових заворушеннях на вулиці Грушевського". Як стверджується, він проігнорував докази щодо застосування до одного з активістів насильства з боку правоохоронців. Також суддя позбавив прав управління на кілька місяців представників "Автомайдану" під час їхньої поїздки до резиденції Віктора Януковича у Межигір’ї.

Суддя Піда

Зазначається, що під час Майдану Сергій Пойда був головою суду. Окрім цього, його батько – Пойда Микола Федорович – був суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ, а рідний брат – Пойда Андрій Миколайович – працював в Адміністрації Президента Віктора Януковича керівником управління реформування правоохоронних органів та органів юстиції.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що суддя на смерть збив нацгвардійця у Києві: розслідування закінчено. Так, за час проведення досудового розслідування було проведено 18 експертиз, включаючи хімічні, медичні, технічні та низку інших.