У Києві пролунали потужні вибухи: тривогу оголосили лише після них

Читати російською
Автор

Вибух пролунав на Лівому березі

Одразу після 8-ї години ранку в Києві пролунали потужні вибухи. Тривогу дали лише після цього. Мер столиці Віталій Кличко заявив, що росіяни атакували місто балістикою, працює ППО.

Про звуки вибухів повідомили місцеві мешканці. Вони розповіли, що вибухи чути й на Правому й на Лівому березі. За словами киян, спочатку спрацювала ППО, було кілька стартів та вибухи. Сигнал тривоги пролунав лише після цього. Люди чули звук прольоту ракет.

UPD 8:45. Як уточнив Кличко, за інформацією на цей час, сили ППО працювали поблизу Києва, на лівому березі. В столиці викликів рятувальників наразі не було. Зафіксовано кілька викликів медиків, але постраждалих не виявили. Люди телефонували, почувши сильні вибухи.

"Сильні вибухи пролунали на лівому березі столиці. За попередньою інформацією, спрацювали сили ППО по балістиці. Тривога триває. Перебувайте в укриттях!", — спочатку написав мер Києва Віталій Кличко.

Начальник КМВА Сергій Попко попередив про ракетну загрозу для Києва. Він закликав не ігнорувати тривогу і до відбою перебувати в укриттях. Глава Офісу президента Андрій Єрмак після вибухів у Києві нагадав про відповідальність за публікацію фото та відео роботи ППО.

Як повідомляє Telegram-канал "Миколаївський Ванек", за попередньою інформацією, ворог зробив спробу атаки Борисполя балістичними ракетами. Вибухи у Києві – результат роботи ППО.

"Вибухи у Києві пов'язані виключно з роботою антиракетних військ. Тип ракет уточнюється. Більш точної інформації пізніше, будь ласка, не ігноруйте тривогу", — йдеться в повідомленні.

Київська обласна військова адміністрація повідомила, що в області працювали сили ППО. Мешканців закликають подбати про власну безпеку та перебувати в укриттях до кінця повітряної тривоги, а також дотримуватися інформаційної тиші – не фіксувати та не викладати в мережу роботу наших захисників.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч на 11 листопада, росія атакувала Україну "шахедами" та ракетами. На Київ ворог запустив безпілотники, всі вони були збиті на підступах до столиці. Однак існує велика ймовірність, що ворог у такий спосіб перевіряв систему ППО Києва, попередив Сергій Попко.