Дозвольте собі відпочити: куди можна сходити у Києві на новорічні свята (список локацій)

Читать на русском
Автор
1142
Свята вже зовсім близько Новина оновлена 18 грудня 2023, 11:34
Свята вже зовсім близько. Фото nashkiev.ua

Незважаючи ні на що, налаштовуємося на позитив і поринаємо в передноворічну атмосферу

В умовах війни ми постійно перебуваємо у стані стресу. Щоб трохи розслабитися, відволіктися від негативних думок, отримати заряд позитивних емоцій та відновити сили ми рекомендуємо вам відвідати яскраві новорічні локації, які знаходяться у Києві.

Редакція "Телеграфа" зібрала для вас найцікавіші та найфантастичніші місця, які точно зможуть вас здивувати!

Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогово)

Коли: щодня з 10.00 до 18.00. До 25 грудня можна відвідати етнографічну розважальну програму "Зустріч зі Святим Миколаєм"

Де: вулиця Академіка Тронька, 1

Вартість: для дітей віком до 5 років вхід безкоштовний; від 5 до 10 років — 5,00 грн; від 10 років — 15,00 грн; для дорослих — 30,00 грн. Екскурсія для груп до 20 осіб – 40,00 грн. Зустріч зі Святим Миколаєм та подарунок – 50,00 грн (за попереднім замовленням)

Музей у Пирогові просто неймовірний узимку

Розважальна програма в етно — стилі (1 година) для дітей проводиться з 15 до 25 грудня о 10.00, 12.00, 14.00 (за попереднім замовленням). У програмі — участь в обряді кози, навчання колядкам та щедрівкам, танці, ігри та багато іншого. Окремо замовляються майстер-клас із виготовлення різдвяної атрибутики.

У будь-який інший час ви зможете доторкнутися мальовничих краєвидів, які відтворюють історичне середовище різних регіонів України. Тут можна знайти унікальні пам’ятки народної архітектури, датовані XVI-XX століттями, які зберігають нашу національну культуру та дивують своїм розмахом.

Саме в Пирогово можна побачити всю нашу країну такою, якою вона була понад сто років тому.

"Зимова країна" на ВДНГ

Коли: 9.12.2023 — 18.01.2024

Де: проспект Академіка Глушкова, 1

Вартість: від 200 грн. залежно від обраного павільйону

В Експоцентрі вже розпочався святковий сезон. Що це за місце? Це справжня казка серед мегаполісу!

На вас чекає близько 20 тематичних локацій з неймовірними інсталяціями та яскравими фотозонами. Також на ВДНГ на вас чекає резиденція Санти, атракціони, ковзанка та багато іншого.

Відвідавши цю локацію ви напевно поринете в незабутній вир новорічного настрою.

⠀Софійська площа

Коли: 6.12.2023 — 10.01.2024

Де: Софійська площа

Вартість: вхід вільний

Головна ялинка столиці встановлена саме на Софійській площі. Тут ви зможете сповна відчути новорічну атмосферу, зробити яскраві фотографії біля блискучої новорічної красуні та просто насолодитися вайбом святкової столиці.

Дендропарк "Мамаєва Слобода"

Коли: щодня з 10.00 до 18.00

Де: вулиця Михайла Донця, 2 у Солом’янському районі Києва

Вартість: від 100 гривень

Мамаєва Слобода

Тут, серед густої діброви, колись стояла монастирська пасіка з хутором і ставком, а зараз можна побачити козацьку "Слободу" з дерев’яною церквою Покрови Пресвятої Богородиці, що нагадує ту, що колись була на Запорізькій Січі.

За церквою знаходиться вітряк, символ мирного селянського життя в Україні. У садибах титаря, козаків-джур, козацької старшини, коваля, гончаря, ворожки, пасіки та водяного млина можна оглянути автентичні речі давніх часів.

Поруч розташовані споруди різних господарських призначень, такі як льохи, комори, хліви, стайні, стодоли та сараї. Всі ці об’єкти були створені з метою відтворення живої української історії.

Резиденція Святого Миколая у Великій лаврській дзвіниці

Коли: до 25 грудня 2023 року з 11:00 до 16:00

Де: вул. Лаврська, 9, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра", Велика лаврська дзвіниця. Відвідування групами можливе за попереднім записом із середи до п’ятниці. Телефонувати за телефонами: (044) 406-63-59; 406-63-66; 050-276-00-94.

Вартість: вхід вільний

Тут, кожен охочий зможе не тільки написати листа Святому Миколаю, але й випробувати чарівну силу арки бажань, ставши під нею і загадавши свої найзаповітніші бажання. Також відвідувачам Резиденції вдасться зустрітися зі Святим Миколаєм та зробити фото на згадку.

Окрім цього можна буде оглянути різдвяно-новорічні витвори художників та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, оригінальні роботи Асоціації майстрів клаптикового шиття України та зворушливі дитячі малюнки художньої студії "Маленький принц".

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, як прикрасити вікна на Новий рік 2024 року : цікаві ідеї святкового декору з підручних матеріалів. Незабаром українці відзначатимуть Новий рік та різдвяні свята. Незважаючи на війну та загальну тривогу, подарувати собі та оточуючим трохи святкової атмосфери можна, гарний вікна новорічним декором.

Раніше ми вже розповідали, куди не варто ставити новорічну ялинку, а сьогодні ділимося секретами, як із підручних матеріалів прикрасити вікна до Нового року.