Телефон часто зависає: в чому причина та як виправити

Читать на русском
Автор
1385
Використовувати телефон потрібно оптимально, не перенавантажуючи без потреби
Використовувати телефон потрібно оптимально, не перенавантажуючи без потреби. Фото Canva

Прості правила можуть стати вашими звичками

При використанні смартфона є багато нюансів, про які знають не всі. Це стосується не тільки зарядки пристрою, а й щоденного користування. При неправильному використанні гаджета, він може почати глючити.

Причинами зависання та гальмування телефона може бути надмірне навантаження. Використання пристрою під час заряджання або гра в ігри можуть бути причиною перегріву і зависання та іноді перезавантаження є функцією захисту від перегріву. Телефон може також зависати:

  • після оновлення системи, оскільки система продовжує оптимізувати програми
  • якщо на пристрої недостатньо пам’яті
  • відбувається передача великих файлів
  • ввімкнено режим енергозбереження ввімкнено
  • сторонні програми сповільнюють телефон.

Є прості правила, які допоможуть уникнути зависання смартфона або мінімізувати його. Серед них — не давати телефону перегріватися від надмірного використання, регулярно перезапускати смартфон, видаляти непотрібні файли та програми, не використовувати телефон під час завантаження чи передачі файлів, видалити сторонні програми керування. Смартфону будуть корисні регулярні оновлення програмного забезпечення, перезавантаження, при серйозніших проблемах можна скинути телефон до заводських налаштувань, попередньо синхронізувавши дані.

Раніше "Телеграф" розповідав, що перезавантажувати телефон рекомендується принаймні раз на кілька днів. Це допоможе оптимізувати процеси та очистити кеш гаджета.