Вимкніть ці 5 функцій і телефон пропрацює довше: як зекономити енергію

Читати російською
Автор

Окрім геолокації та під'єднання до інтернету є ще виснажуючі для батареї функції

Коли обмаль часу і телефон потрібно зарядити швидко, варто також вимкнути програми та функції, які його розряджають. Ці поради також знадобляться, якщо телефон розряджається, а шанс підзарядитися випаде не скоро.

Одна з основних порад, яку дають фахівці — закрити програми, які не використовуються, щоб запобігти їхній роботі у фоновому режимі та споживанню енергії. Це можуть також бути функції автоматичного оновлення. Загалом варто відмовитися від 5 основних функцій.

Вібрація

Режим вібрації споживає більше енергії, ніж сигнал дзвінка, тому вимикайте його, коли це не потрібно.

GPS

Вимикайте геолокацію, якщо вона не потрібна зараз. Особливо це актуально, коли людина збирається лягти спати або заряджає смартфон.

Wi-Fi (мобільний інтернет) та Bluetooth

Вимикайте ці функції, коли вони не використовуються, щоб заощадити енергію. На пошук сигналу або обмін даними з пристроями витрачається велика частка заряду.

Сповіщення

Вимкніть непотрібні сповіщення, щоб уникнути підсвічування екрана, звуків і вібрації, які споживають енергію. Сповіщення вимикаються в налаштування — варто залишити тільки найнеобхідніші.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно вибрати повербанк для смартфона. Звернути увагу потрібно одразу на кілька моментів.