Міфи про зарядку iPhone: що насправді не допомагає зберегти заряд батареї

Читать на русском
Автор
942
Зарядка iPhone Новина оновлена 29 червня 2024, 22:40
Зарядка iPhone. Фото Canva

Користувачам не потрібно здійснювати низку дій, щоб зберегти заряд

Користувачі iPhone часто стикаються зі швидкою розрядкою батареї та шукають способи збільшити час роботи свого пристрою. Однак деякі популярні поради насправді не приносять ніякої користі й можуть навіть прискорити розряджання акумулятора.

У матеріалі The Sun експерти назвали три найпоширеніші помилки під час зарядки iPhone. Ці дії не допомагають зберегти заряд батареї.

Які дії не зберігають заряд батареї на iPhone

Перший міф: відключення Wi-Fi та Bluetooth

Вважається, що вимкнення цих функцій допомагає заощадити заряд батареї. Однак, Wi-Fi та Bluetooth споживають дуже мало енергії. Щобільше, коли Wi-Fi вимкнено, телефон переходить на використання 4G або 5G, що може розряджати батарею навіть швидше. Щоб дійсно заощадити заряд, краще включити "режим польоту", який відключає всі з’єднання.

Другий міф: примусове закриття додатків

Багато хто вважає, що закриття програм заощаджує заряд батареї, особливо якщо це енергомісткі програми. Але насправді, постійне відкриття та закриття програм витрачає більше енергії, оскільки пристрій щоразу повинен перезапускати їх. Тому для часто використовуваних програм, таких як WhatsApp або Instagram, краще залишити їх відкритими.

Третій міф: розряджання батареї до нуля

Раніше вважалося, що для продовження терміну служби батареї потрібно повністю розряджати її перед заряджанням. Проте, сучасні технології цього не вимагають. Тому не бійтеся заряджати iPhone у будь-який час і так довго, як вам потрібно.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон в умовах блекауту. Є чотири робочі способи, щоб залишатися на зв’язку.