Калюжа під кондиціонером: як усунути несправність своїми руками

Читать на русском
Автор
983
Що робити, якщо вода капає з кондиціонера Новина оновлена 05 липня 2024, 18:17
Що робити, якщо вода капає з кондиціонера. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Не завжди необхідна заміна приладу

Кондиціонер допомагає комфортно пережити найспекотніші дні. Тому особливо неприємно помітити під ним калюжу та зрозуміти, що прилад зламався.

Несправність кондиціонера потрібно якнайшвидше усунути. І пошкоджена підлога — не єдина причина. Кондиціонер, що протікає, призводить до підвищення рівня вологості, через що з’являється дискомфорт і розвивається сприятливе для розвитку цвілі середовище. Також це спричиняє збільшення використання електроенергії.

На щастя, деякі причини усунення витоків кондиціонера можна усунути своїми руками. Про те, як це зробити, пише Tcl.

Чому протікає кондиціонер та як це виправити

1. Засміченість лінії відведення конденсату

Засмічення виникає через появу в дренажній трубі водорості або плісняви. Тому хоча б раз на три місяці рекомендується заливати в трубу для відведення конденсату 1/3 склянки оцту.

2. Забруднення повітряного фільтра

Фільтр необхідно змінювати кожні 3 місяці залежно від частоти використання кондиціонера. Деякі моделі приладів нагадують про необхідність чищення фільтра через додаток в телефоні або повідомленням на передній панелі.

3. Низький рівень фреону/холодоагенту

Якщо кондиціонер тривалий час не обслуговувався, можливо, рівень фреону знизився. Це може призвести до зниження тиску всередині змійовиків, що зрештою призводить до протікання. Таку несправність неможливо усунути самостійно. Потрібна допомога майстра.

Якщо ремонт не допоміг і кондиціонер протікає, настав час його замінити.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно вимикати кондиціонер. Залежно від методу вимкнення можна навіть заощадити електроенергію.