Як допомогти улюбленцю пережити спеку: простий та ефективний лайфхак

Читать на русском
Автор
Простий трюк із замороженими ласощами
Простий трюк із замороженими ласощами. Фото Колаж Телеграфу

Заморозьте для улюбленця трохи смаколиків

Ми розповідали, які є спеціальні методи для охолодження домашніх улюбленців у спеку. Тепер розповідаємо про ще один простий, але дуже ефективний лайфхак для котиків і песиків.

Тварини, як і люди, страждають від спеки. Тому важливо знаходити способи допомогти їм охолодитися. "Телеграф" ділиться вдалим лайфхаком, який дуже простий та ефективний. Він полягає у заморожуванні ласощів для пухнастиків.

Заморожені ласощі — це чудовий спосіб допомогти улюбленцям у спеку

Є два варіанти ласощів, які можна заморожувати. Лизальні коврики — для більших собак, а для маленьких собачок і котів можна використати готові смаколики з кремовою текстурою.

Лизальний коврик — це спеціальний інструмент, в який можна вкладати різну смакоту для чотирилапих, заморожувати її, а потім давати песику. Туди можна класти м’ясо, ягоди та фрукти (зі списку дозволених), овочі, а також вологий корм та білий йогурт. Пес потратить деякий час на те, щоб злизати смаколики з поверхні коврика, тож, окрім охолодження, це ще й чудова захоплююча розвага для чотирилапого.

Готові ласощі, які можна заморозити — це ще простіше. Потрібно обрати смаколики з однорідною консистенцією, що після замерзання перетвориться на "морозиво", яке можна буде повільно їсти.

Це зручно, адже достатньо просто надрізати шматочок пакетика з ласощами, вставити туди паличку і заморозити всю конструкцію. Якщо тварина невелика та/або ви бачите, що вона знуджується їсти цілий смаколик, упаковку перед заморожуванням можна розрізати на половину і в кожну половину вставити паличку (як на фото).

Якщо у вам немає таких ласощів, просто заморозьте в кубиках льоду вологий корм. Щоб заморожений смаколик було зручно тримати, вставте туди зубочистку, паличку або навіть ложечку.

Заморожені ласощі — це простий, але ефективний спосіб допомогти вашим улюбленцям впоратися зі спекою та весело провести час. Також ми розповідали про елементарний трюк, який допоможе охолодитися людям.