Люди, що знають про цей трюк, не страждають від спеки: що зробити з вікнами

Читати російською
Автор

Так можна значно зменшити спеку в приміщенні

Ми розповідали про трюк, який допоможе вам подбати про домашніх улюбленців у спеку. Тепер розповідаємо, що варто знати, щоб кімната була комфортнішою для людей та тварин.

Навіть без кондиціонера можна мати температуру в кімнаті більш-менш комфортною для життя. Все залежить від ефективного менеджменту вікон. Разом із constellation.com розповідаємо, як це зробити.

Закривайте та відкривайте вікна протягом дня або ізолюйте їх

Вікна вдень пропускають тепло дуже сильно, адже вони не такі ізольовані, як стіни чи дах. Через вікна проходить аж близько 40 відсотків тепла, що накопичується у приміщеннях. Тому ефективним буде якимось чином ізолювати або затемнити їх. Підійдуть жалюзі, штори, ролети. Особливо ефективними будуть штори, що мають білу або світловідбиваючу підкладку, вона збільшує їх здатність блокувати тепло.

Створіть перехресний бриз

Відкривайте вікна, що знаходяться в тіні, але закривайте їх перед тим, як до них повернеться сонце. Якщо ви таким чином можете зберігати відкритими вікна на протилежних сторонах кімнати або будинку — це просто чудово. Так ви будете мати потік свіжого повітря.

На ніч вікна варто відкривати

Вікна, що вдень створюють проблему, вночі стають подарунком долі. Коли сонце заходить, а повітря на вулиці охолоджується, їх можна і треба відкривати. Це збереже прохолоду.

Також ефективним безпосередньо під час спеки є використання "японського кондиціонера". Це лайфхак, який робиться за нуль гривень, але ефективно охолоджує тіло.