Як врятувати кота від гарячого пекла: це повинен знати кожен власник тварини

Читать на русском
Автор
Як забезпечити тваринці достатню гідрацію
Як забезпечити тваринці достатню гідрацію. Фото Колаж Телеграфу

Розповідаємо, як подбати про улюбленця в спеку

Літо у розпалі, і спека може бути небезпечною не лише для людей, а й для наших пухнастих друзів. Ми розповідали, як приготувати заморожені смаколики для чотирилапих. Коти, на відміну від собак, не пітніють, тому їм складніше охолонути, що може призвести до перегріву.

Є кілька загальних порад, як допомогти вашому коту пережити спеку. Розповідаємо про них разом із bluecross.org.uk.

Забезпечте доступ до свіжої води

Поставте багато мисок з водою по всьому будинку та на вулиці. Мийте миски з водою щодня, щоб вода залишалася чистою та свіжою. За можливості спробуйте використовувати фонтан для води, адже коти охочіше п'ють проточну воду.

Створіть осередки холоду

Забезпечте коту доступ до затінених місць як вдома, так і на вулиці. Використовуйте вентилятори, щоб повітря циркулювало. Покладіть улюблені лежанки та іграшки кота в прохолодних місцях. Також варто використовувати охолоджуючі килимки для тварин.

Допоможіть коту охолодитися

Можна протирати шерсть кота вологим рушником. Якщо кіт захоче, дайте йому можливість похлюпатися у ванні чи раковині з прохолодною водою. Але в жодному випадку не змушуйте тварину! Запропонуйте коту кубики льоду, щоб він з ними грався — так охолодження може перетворитись на веселу гру.

Не залишайте кота в машині

Навіть на короткий час машина може перетворитися на пекучу пастку для кота. Залишати тварин у машині в спеку — це жорстокість, яка може призвести до летального результату.

Перегрівання тварини може проявлятися надмірною спрагою, прискореним диханням, млявістю, блювотою, діареєю та дезорієнтацією. Якщо ви це помітили, негайно зверніться до ветеринара. А щоб забезпечити комфорт собі, зробіть "японський кондиціонер" — це дуже просто та ефективно.