Найбільші помилки, що можуть нашкодити вашій тварині у спеку: чого не можна робити ніколи

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 липня 2024, 08:49

Намагаючись охолодити тварину, можна їй нашкодити

Людям складно зберігати прохолоду пд час рекордної спеки. А як щодо наших домашніх тварин? Ми ділились лайфхаком з замороженими смаколиками для охолодження тварин, тепер розповідаємо, чого робити не варто, щоб не нашкодити улюбленцю.

Собаки, коти та інші тварини, як і ми, можуть страждати від спеки, тому важливо знати, як їм допомогти. Як пише CNN, за рекомендаціями Американського та Королівського товариств запобігання жорстокому поводженню з тваринами, а також Британської ветеринарної асоціації, є певні речі, яких не варто робити, якщо ви не бажаєте нашкодити улюбленцю.

Чого не можна робити у спеку, якщо ви власник тварини

  • Не вигулюйте тварин у найспекотніший час доби — собакам та іншим тваринам важко охолонути в спеку, і вони можуть отримати тепловий удар. Це пов'язано з тим, що вони не можуть пітніти, як люди, і покладаються на дихання для регуляції температури тіла. Особливо уважно варто слідкувати за породами з короткою мордою (мопси, бульдоги), адже їм складніше дихати. Найкраще вигулювати тварин рано вранці або пізно ввечері, коли спека спадає.
  • Під час спеки не залишайте тварин у закритих машинах, оранжереях чи сараях в спекотний день. Навіть кілька хвилин, проведені в замкненому на спеці авто, можуть бути смертельними для улюбленця.
  • Не розміщуйте будки або клітки під прямими сонячними променями. Кролики, морські свинки та інші тварини не можуть пітніти чи дихати так само ефективно, як люди, тому не можуть самостійно охолодитися.
  • Не змінюйте якісно раціон тварин. Британська ветеринарна асоціація не рекомендує давати тваринам фрукти, такі як кавун або чорниця, в якості ласощів, адже вони можуть викликати проблеми з травленням.

Це все застереження, дотримуючись яких, можна легко пережити спекотні дні разом з вихованцями. Також ми розповідали, як зробити "японський кондиціонер" для людини.