Найменшим — найскладніше: що покласти у клітку до хом’яка у спеку

Читать на русском
Автор
Як допомогти пухнастику пережити пекло
Як допомогти пухнастику пережити пекло. Фото faunamarket.com

Як зберегти хом’яка прохолодним

Ми розповідали, як допомогти коту під час спеки. Тепер ділимось порадами, які допоможуть пережити пекло одній із найменших домашніх тварин — хом’яку.

Найкомфортнішою температурою для хом’яка є 18,33-23,89°C. Вони не пітніють, тож при вищій температурі важливо подбати про те, щоб тваринка залишалась в прохолоді. Як це зробити, розповідаємо разом із WikiHow.

Перемістіть клітку в більш прохолодну частину будинку

Перенесіть її вниз, де прохолодно — занесіть у підвал або поставте на підлогу, подалі від сонця. Також прохолодними є ванна або кухня. Кахлі на підлозі можуть бути порятунком, адже вони довго не нагріваються.

Використовуйте вентилятор

Не направляйте його безпосередньо на хом’яка, оскільки це може викликати у тваринки стрес або переохолодити його. Замість цього переконайтеся, що кімната, де знаходиться клітка, добре провітрюється та має циркуляцію повітря.

Використовуйте прохолодну воду

Простий спосіб охолодити хом’яка – забезпечити його холодною водою. Хом’яки швидко зневоднюються, тому важливо, щоб у тваринки завжди було джерело свіжої чистої води.

Використання морозильника

Чудовим лайфхаком будуть заморожені ласощі. Для тваринки можна заморозити ячмінь, кеш’ю, насіння льону, пшоно, арахіс тощо. Також порятунком стане заморожена пляшка з водою. Для цього наповніть її наполовину та заморозьте в лежачому стані. Потім загорніть її в рушник або тканину і покладіть у клітку. Крім того, можна заморозити пісок для купання.

Заморозьте рушник

Накрийте клітку або місце навколо неї замороженим рушником. Намочіть рушник і покладіть його в морозилку. Після цього накрийте рушником клітку так, щоб він не блокував потік повітря.

Ці прості лайфхаки допоможуть тваринці пережити найбільш спекотні дні. Також для охолодження себе можна використати "японський кондиціонер" — ми розповідали, як зробити його за секунду.