Цифри в платіжках приємно здивують: як заощаджувати електроенергію на холодильнику

Читать на русском
Автор
Холодильник — один із обов’язкових приладів у кухні
Холодильник — один із обов’язкових приладів у кухні. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як зробити, щоб холодильник не споживав багато "світла"

Важко уявити кухню без холодильника. Це один із побутових приладів, без яких не обійтися. Але безперервна робота холодильника призводить до значного споживання електроенергії.

Насправді, як і у випадку з кондиціонером, можна оптимізувати роботу домашньої техніки, щоб знизити енергоспоживання. При цьому не потрібно жертвувати своїм комфортом та витрачати додаткові гроші.

Як економити електроенергію за допомогою холодильника

Ключем до енергоефективності холодильника є підтримання правильної температури. В основній камері вона повинна становити від 3 до 5 градусів Цельсія, рекомендує Rmf. Така температура ідеальна для зберігання більшості продуктів, але дозволяє знизити непотрібну витрату електроенергії.

Часто буває так, що двері холодильника залишаються відчиненими довше необхідного. Це зайва втрата холоду та додаткова робота пристрою для відновлення відповідної температури. Ось чому важливо відкривати холодильник тільки за потреби й на якомога коротший час.

При цьому важливо ще перевіряти стан ущільнювачів на дверцятах. Якщо вони пропускатимуть повітря, холодильнику доведеться споживати більше електроенергії для досягнення необхідного рівня прохолоди.

Не забувайте регулярно розморожувати холодильник. Велика кількість льоду може обмежити циркуляцію повітря, що вимагатиме від пристрою більш інтенсивної роботи для підтримки низької температури.

Не забивайте холодильник вщент. Це ускладнює циркуляцію повітря та збільшує споживання електроенергії.

Ще один цікавий спосіб заощадити — тимчасово вимкнути холодильник. Таке можна практикувати, якщо вас кілька днів не буде вдома.

З підвищенням тарифів прання одягу в машинці обходиться дорожче. Раніше "Телеграф" розповідав, як ощадливо користуватися пралкою.