Покращуємо сигнал мобільного зв’язку на смартфоні: запам’ятайте ці способи

Читать на русском
Автор
760
Як посилити якість мобільного зв’язку Новина оновлена 24 липня 2024, 15:21
Як посилити якість мобільного зв’язку. Фото Freepik

Зв’язок може зникати з різних причин

Під час відключень електрики багато хто змушений переходити на мобільний інтернет, але якість зв’язку часто залишає бажати кращого і може пропадати. Однак, існують методи, які допоможуть покращити сигнал та забезпечити більш стабільне підключення.

У матеріалі PCMAG розповіли користувачам, як можна самостійно посилити сигнал. Спробуйте ці методи!

Як посилити якість мобільного зв’язку на телефоні

Перезавантажте смартфон або увімкніть "режим польоту"

За допомогою цих дій можна значно покращити сигнал мобільного зв’язку. Коли ви включаєте "режим польоту" на 10 секунд і потім вимикаєте його, телефон змушений знову шукати доступні мережі, що допомагає йому під'єднатися до найсильнішої й найстабільнішої. Цей процес також оновлює внутрішні налаштування мережі, позбавляючись застарілих даних про підключення. У разі перезавантаження телефону відбувається повне оновлення системи, що може усунути тимчасові програмні збої, що заважають якісному прийманню сигналу.

Очистьте SIM-картку

Щоб почистити SIM-картку, спочатку вийміть її з телефону за допомогою спеціального інструменту. Після вилучення, візьміть дезінфікуючу серветку або ватну паличку, змочену невеликою кількістю спирту. Акуратно протріть металеві контакти SIM-картки, щоб видалити бруд та наліт. Переконайтеся, що поверхня повністю висохла, перш ніж вставити її назад. Цей спосіб допоможе покращити контакт з телефоном, в результаті чого сигнал зв’язку може стати кращим і стабільнішим.

Змініть мобільний інтернет G

Щоб покращити сигнал, спробуйте перемикнутися з 5G на 4G. Іноді оператори вимагають, щоб телефон підключався до слабкішого сигналу 5G, що може погіршити якість зв’язку. Перемикання на 4G може забезпечити більш стабільне та швидке з’єднання залежно від вашого розташування.

Раніше "Телеграф" розповідав, що буде зі смартфоном, якщо перестати оновлювати його систему. Окрім проблем з роботою програм та інтернету, користувача чатують і на інші неприємності.