Цей запах відлякує: як позбутися комарів у квартирі та на вулиці

Читати російською
Автор
Новина оновлена 25 липня 2024, 18:36

Цей простий засіб можна використовувати вдома та на відпочинку

Комарі – одні з найнабридливіших комах влітку. Варто ввечері тільки відчинити вікно, як уже за якийсь час можна почути писк комарів та помітити на собі укус. Для боротьби з комахами необов’язково купувати спеціальні засоби у магазині. Підійдуть і перевірені часом натуральні продукти.

Як не дивно, такими продуктами є кава та зубна паста. Лайфхаком поділилися автори YouTube каналу Clever Hacks.

Як приготувати суміш від комарів?

Щоб приготувати саморобну пастку, вам знадобиться всього три інгредієнти, які, напевно, є у вас вдома. Найголовніший з них – кава. Комарі уникають кофеїну, бо він для них шкідливий. Кофеїн погано діє на нервову систему комах та призводить до паралічу.

Підготуйте інгредієнти:

  • рулон туалетного паперу,
  • ложка кави,
  • ложка зубної пасти.

Ретельно перемішайте каву та зубну пасту, доки не отримаєте густу пасту. Потім розгорніть рулон туалетного паперу і розподіліть суміш на його поверхні. Обережно скрутіть папір рулетом. Розмістіть пастку в місці, де найчастіше з’являються комарі, наприклад, поруч із вікном.

Завдяки своїм інтенсивним ароматам суміш ефективно відлякуватиме комарів та мух. Під час відпочинку на природі можна обережно підпалити цей саморобний засіб. Дим також ефективно відлякуватиме комах.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко позбутися надокучливих ос.