Телефон працює повільно: в чому причина та як його пришвидшити

Читати російською
Автор

Навіть старий смартфон може запрацювати краще

Телефони з часом застарівають та сповільнюються, однак у цього можуть бути і об’єктивні причини. І питання не тільки в застарілій операційній системі.

Про це пише портал Reader's Digest. Серед можливих причин: нестача місця для зберігання файлів, погане інтернет-з’єднання (в разі, якщо проблема виникає під час користування програмами, що цього потребують, застаріла ОС, заповнений кеш, старий акумулятор смартфона.

Очистіть місце

Видаліть програми та файли, які потребують багато пам’яті, щоб зменшити навантаження на ЦП телефону та звільнити обчислювальну потужність для інших дій. Якщо видалити не можна, спробуйте хмарні сховища.

Очистіть кеш

У кеш-пам’яті вашого смартфона зберігаються крихітні фрагменти даних із додатків і вебперегляду, які з часом можуть накопичуватися та займати простір для зберігання. У розділі "Пам’ять" в налаштуваннях знайдіть програми. При натисканні на них, відкриється меню де буде кнопка "Очистити кеш".

Оновіть систему

Оновлення операційної системи може захистити ваш телефон від вірусів і забезпечити безперебійну роботу. В iPhone в налаштуваннях є розділ "Загальні" і там "Оновлення ПЗ". Перемикачі поруч із "Завантажити оновлення iOS" і "Установити оновлення iOS" мають бути у положенні "увімкнено".

На Android в розділі "Про телефон" у налаштуваннях є поле "Перевірити наявність оновлень". В разі якщо оновити потрібно з’явиться відповідна кнопка та інструкції.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна швидше зарядити смартфон. Для цього його не потрібно вимикати, хоча такий спосіб теж використовується.