Переконайтеся, що ви так не робите: які звички вбивають батарею смартфона

Читать на русском
Автор
Що шкодить батареї смартфона Новина оновлена 01 серпня 2024, 13:12
Що шкодить батареї смартфона. Фото Freepik

Акумулятор з часом зношується, тому до нього потрібно ставитися дбайливо

Берегти батарею смартфона вкрай важливо, щоб уникнути частої підзарядки та продовжити термін служби пристрою. Однак є звички, які можуть суттєво пошкодити акумулятор і багато користувачів навіть не підозрюють про це.

У матеріалі Mirror розповіли, що краще не робити зі смартфоном, щоб він прослужив якнайдовше. Запам’ятайте ці поради!

Що шкодить батареї смартфона

Повна зарядка

Постійне заряджання телефону від 0% до 100% і часте використання циклів зарядки (заряджання та розряджання акумулятора) негативно позначаються на довговічності батареї. Рекомендується тримати заряд акумулятора від 20% до 80%, щоб мінімізувати навантаження на батарею.

Зарядка телефону всю ніч

Хоча заряджання телефону на ніч не є небезпечним, воно може призвести до перегріву пристрою, а це прискорює процес "старіння" акумулятора. Попри те, що більшість сучасних телефонів обладнані вбудованими захисними системами, звички залишати гаджет на зарядці на такий тривалий час краще позбутися.

Перегрів

Батарея смартфона може перегрітися через тривале використання пристрою або його знаходження на сонці. Рекомендується обмежувати час використання гаджета. У спеку телефон слід тримати в тіні, коли ви перебуваєте на вулиці, щоб уникнути перегріву від сонячних променів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що робити, якщо програма в смартфоні часто зависає. Може знадобитися перезавантаження пристрою.