Перестаньте робити це зі своїм телефоном: п’ять правил зарядки, які ви могли не знати

Читати російською
Автор
Новина оновлена 05 серпня 2024, 07:54

Ці правила допоможуть зберегти життя батареї якнайдовше

Неправильний процес заряджання телефону швидко призведе до несправності пристрою та угробить батарею. Є певні правила, яких слід дотримуватись, заряджаючи гаджет.

"Телеграф" розповідає, чого в жодному разі не можна робити. Є п’ять "ні" при зарядці телефону, які негайно потрібно виключити.

Для початку варто відзначити, що телефон не слід заряджати до 100%. Золоте правило — ставити на зарядку при 20% і знімати, коли досягне 80-90%. Тому не рекомендується залишати телефон на зарядці на ніч.

Далі варто подбати про те, щоб у вас була оригінальна зарядка. Використання дешевих аналогів може вплинути на батарею.

Коли ваш смартфон стоїть на зарядці, не слід його використовувати й тим більше грати в ігри або користуватися програмами. Це призводить до перегріву батареї. Через це вона починає втрачати місткість, а далі телефон може почати швидко сідати навіть за повної зарядки.

Водночас якщо ви тільки повернулися з морозу і помітили, що телефон розрядився, не поспішайте ставити його одразу на зарядку. Йому потрібно дати нагрітися до кімнатної температури й лише тоді починати заряджати. Інакше це може негативно вплинути на батарею.

Уникайте заряджання пристрою під прямим сонячним промінням. Це може бути небезпечно.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких місцях у квартирі в жодному разі не можна заряджати мобільний телефон. Це може спричинити пожежу.