Чи небезпечно заряджати телефон від ноутбука? Що насправді потрібно знати про цей спосіб

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 серпня 2024, 09:04

Є один нюанс, на який важливо звернути увагу

Існує думка, що якщо заряджати телефон від ноутбука, це може зашкодити батареї. Однак мало хто знає, чи це так насправді і чи варто користуватися таким способом.

Заряджання гаджета від ноутбука здійснюється через будь-який вільний USB-роз’єм. Це може бути як порт USB-A, і сучасний USB-интерфейс. Про це пише портал itechua.

Такий спосіб є абсолютно нешкідливим для пристрою. Вся справа в тому, що і у телефону і у ноубтука є контролер, який обмежує енергію, що подається. Таким чином, якщо смартфон підтримує 18-ватну зарядку, то в процесі він отримуватиме рівно 18 Вт. Це навіть за умови, якщо адаптер живлення для ноутбука розрахований на 65 Вт.

Проте слід бути уважними до шнура зарядки. Він має бути справним. Його пошкодження може завдати шкоди або ноуту або телефону. Якщо з кабелем є проблеми, то дійсно не варто заряджати гаджет від ноутбука.

Фахівці рекомендують для заряджання смартфона від ноутбука краще вибирати роз’єм USB Type-C. Причому можна використовувати навіть порт, задіяний для поповнення запасів енергії самого ноутбука. Він здатний працювати у зворотний бік.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких місцях вдома категорично не можна заряджати телефон, щоб не зашкодити йому.