Плануєте замінити телефон: що потрібно зробити перед цим

Читати російською
Автор

Регулярне резервне копіювання допоможе, навіть якщо ви втратили старий смартфон незворотньо

Кожний телефон має ряд переваг, однак іноді так стається, що виникає потреба його замінити попри всі зусилля зберегти працездатність. В такому випадку людина стикається з проблемою переносу даних.

Redpocket радить заздалегідь потурбуватися про збереження своїх даних. Це можна зробити в кілька кроків.

Створіть резервну копію

Зберегти номери телефонів у вашому списку контактів, а також інші важливі дані зі смартфона можна.

Для iPhone

Потрібно мати увімкнене автоматичне резервне копіювання в iCloud. Перед перенесенням даних на новий смартфон зробіть додаткове резервне копіювання вручну.

Для Android

Для резервного копіювання більшості телефонів Android можна використовувати Google. Окрім збереження даних, Google Photos можна використовувати для передачі відео та зображень, Google Drive можна використовувати для інших важливих файлів, а Google One допомагає з усіма налаштуваннями телефону, дзвінками, текстовими повідомленнями тощо.

Синхронізуйте паролі

Використовуйте менеджер паролів, щоб надійно зберегти всю вашу інформацію. Є способи збереження через акаунт, але при зміні виду браузера або при переході з однієї ОС на іншу, ваші паролі не перенесуться.

Підготуйтесь до завдання

Процес передачі може зайняти деякий час тож потурбуйтесь, щоб пристрої були заряджені. Якщо ви передаєте дані за допомогою хмарної служби, ви будете переміщувати великі обсяги даних тож варто використати Wi-Fi. Приготуйте важливі логіни та паролі — мова про ваш обліковий запис Google, обліковий запис iCloud або будь-який інший обліковий запис, який ви можете використовувати для зберігання своїх даних. Їх вам потрібно буде використати першими.

Раніше "Телеграф" радив слідкувати за станом своєї сім-карти. Несправна чи стара вона може привести до проблем з гаджетом.