Чистимо пам’ять у телефоні, не видаляючи фото та програми: чотири простих способи

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 серпня 2024, 07:28

На це знадобиться лише кілька хвилин

Багато хто напевно стикався з проблемою нестачі пам’яті в телефоні. Тоді доводилося видаляти улюблену музику, програми та чистити галерею. Однак є й інші способи, які дозволяють цього уникнути, додавши велику кількість вільного місця.

Телеграф розповідає, як почистити пам’ять телефону без видалення необхідних вам файлів. Насправді на пристрої накопичується "сміття", яке займає велику кількість мегабайт. Потрібно знати, як його видалити.

Для початку потрібно пройтися месенджерами і очистити кеш. Наприклад, у Telegrame, якщо ви є активним користувачем, може накопичитися до 1 Гб залишкових файлів всього за добу. Також слід перевірити Viber, WhatsApp і навіть TikTok, адже якщо ви знімаєте відео в цьому додатку, там теж буде накопичуватися кеш.

Далі необхідно очистити історію та кеш браузера. Якщо ви часто шукаєте щось у браузері на телефоні, у такому випадку також накопичуються залишкові дані й вони можуть займати достатню кількість місця. Чищення слід проводити як мінімум один раз на місяць.

Також варто додати, що файли можна зберігати у хмарних сервісах. Користувачам пристроїв Android та iOS за замовчуванням доступний Google Диск та iCloud відповідно. Це дозволить розвантажити пам’ять телефону, яку займають, наприклад, фотографії.

Ще як варіант звільнення пам’яті – видалення непотрібних СМС та електронних листів. Щодня ми отримуємо на телефон та пошту різні листи, будь-то реклама чи інші повідомлення. У будь-якому випадку вони забивають пам’ять і їх іноді варто видаляти.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як очистити кеш у Telegram. Також для звільнення пам’яті необхідно чистити кеш месенджера Viber. А програма TikTok може забирати по кілька сотень мегабайт залишковими файлами, які потрібно вчасно видаляти.