Які можливості приховує ваш кондиціонер: про цю економну функцію мало хто знає

Читать на русском
Автор
1620
Достатньо натиснути одну кнопку
Достатньо натиснути одну кнопку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як охолодити кімнату та не використовувати багато електроенергії

Погода у серпні мінлива. Якщо сьогодні прохолодно, то завтра може раптово повернутися спека та доведеться знову вмикати кондиціонер. Він однозначно є найкращим способом охолодити приміщення, але його використання з урахуванням нових тарифів на електроенергію коштує недешево.

Уникнути великих витрат допомагають перевірені на практиці поради.

Як економно користуватися кондиціонером

Один із прийомів, який можна застосувати для економії, пов’язаний із використанням непопулярної функції. Йдеться про режим Dry. Зазвичай він позначається на пульті як кілька крапель води. У цьому режимі кондиціонер стає своєрідним осушувачем, тобто знижує вологість повітря без різкого охолодження приміщення.

Увімкнувши цей режим влітку, ви зможете досягти значної економії електроенергії. З його допомогою підтримується ідеальна температура у всьому приміщенні.

Ефективно та економно використовувати кондиціонер допоможе й регулювання температури. У літні місяці рекомендується, щоб температура в кімнатах коливалася від 24 до 26 градусів за Цельсієм, а взимку – від 20 до 23 градусів за Цельсієм. На кожен підвищений або знижений градус може споживатись до 8% більше енергії.

Перш ніж вмикати кондиціонер, переконайтеся, що двері та вікна щільно зачинені. Крім того, якщо у вас є жалюзі або штори, їх слід закрити, що дозволить знизити температуру в приміщенні та уникнути втрат прохолоди.

Підтримка фільтрів, вентилятора та теплообмінника в гарному стані та чистоті також необхідна для того, щоб пристрій не споживав більше енергії, ніж слід. В ідеалі технічне обслуговування кондиціонера професіоналами потрібно проводити хоча б раз на рік.

Ну і якщо немає нестерпної спеки, краще обійтися без використання кондиціонера. Це буде найкраща економія. Натомість тримайте вікна відкритими вдень або вночі, чого може бути достатньо для підтримки прохолоди.

Раніше "Телеграф" розповідав, яку температуру необхідно підтримувати у холодильнику, щоб економно витрачати електроенергію та не зіпсувати продукти.