Досить псувати батарею: три випадки, коли не можна заряджати телефон

Читати російською
Автор
Новина оновлена 15 серпня 2024, 08:52

Багато хто ігнорує ці прості правила, що призводить до швидкої поломки гаджета

Від правильності процесу заряджання залежить те, як довго смартфон нам зможе прослужити. Є деякі ситуації, коли краще не заряджати телефон і зробити це в інший час, щоб не нашкодити батареї.

Загалом є три фактори, на які слід звертати увагу перед тим, як поставити телефон заряджатися. Частина з них пов’язана з можливим перегріванням пристрою, що може бути небезпечним для батареї. Про це пише Itechua.

Перша ситуація — це необхідність використання будь-яких програм або функцій телефону. Тобто, коли ви ставите телефон на зарядку, йому не слід використовувати, щоб це не призвело до перегріву. Важливо врахувати, що одночасності цих процесів серйозно підвищують навантаження на пристрій.

Друга ситуація — гаряча поверхня та пряме сонячне проміння. Наприклад, якщо ви хочете залишити телефон на зарядці в кімнаті на столі, але він занадто нагрівся від сонця, краще знайти інше місце. Та ж ситуація, якщо на смартфон потраплятимуть прямі сонячні промені під час заряджання. Все це призводить до нагрівання та виведення з ладу батареї.

Третій випадок – відсутності оригінальної зарядки. Варто врахувати, що дешеві аналоги часто можуть негативно впливати на батарею, піддаючи мікросхеми всередині гаджета ризику. Нерідко використання таких зарядок дає привід "оновити" батарею в телефоні на нову через поломку.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких місцях вдома краще не ставити телефон на зарядку. Це може бути небезпечним через можливе перегрівання батареї.