Ця функція на Android полегшить роботу з гаджетом: як її активувати

Читать на русском
Автор
Як покращити роботу Android-смартфону Новина оновлена 16 серпня 2024, 22:30
Як покращити роботу Android-смартфону. Фото Freepik

Більшість користувачів можуть навіть про неї не підозрювати

Роботу з Android можна зробити більш ефективною та комфортною за допомогою однієї ключової функції. Вона пропонує користувачам можливість детально керувати повідомленнями.

У матеріалі Android Аuthority розповіли, що це за функція і де її можна активувати. Варто спробувати!

Як покращити роботу Android-смартфону

Йдеться про функцію "Notification Channels" (Канали повідомлень), яка стала доступною на Android з версії 8.0. Вона значно покращує керування повідомленнями, роблячи їх зручнішими та налаштовуваними для користувачів.

Якщо раніше користувачі могли або увімкнути, або повністю відключити повідомлення для програми, то з канальними повідомленнями можна детальніше контролювати, які типи повідомлень від програми отримувати, а які ігнорувати. Наприклад, у поштовій програмі, де ви можете налаштувати лише важливі повідомлення, а сигнали про рекламні листи або незначні оновлення деактивувати.

Виявляється, що багато користувачів навіть не підозрюють про цю функцію. Знайти її можна в "Налаштуваннях повідомлень" тієї чи іншої програми. Потім виберіть канали, які потрібно вимкнути або увімкнути.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що можна спробувати, якщо телефон не вмикається. Перед тим як нести в сервіс, можна спробувати "врятувати" його самостійно.