Дизайнери освистали знакову "фішку" дорогих кухонь: вже через місяць від краси нічого не залишиться

Читати російською
Автор

Йдеться про мармурові стільниці

Ми розповідали, які кухонні рішення одразу стають застарілими і невдалими. Тепер поговоримо про те, що візуально робить кухню "дорогою", і чому дизайнери не радять включати його у свої проєкти.

Йдеться про мармурові стільниці. Одразу після ремонту вони мають розкішний вигляд і одразу додають приміщенню "запах грошей", однак дизайнери категорично не радять їх ставити, особливо якщо ви плануєте користуватися кухнею. Чому, відповіла Адріана Хойос, головна дизайнерка і співзасновниця однойменної студії для Business Insider.

Чому на мармурові стільниці не варто витрачати гроші

Проблема — у властивостях мармуру. Він може дуже легко забруднитися, що в умовах кухні дуже вірогідно — тут постійно щось розливається.

Мармурові стільниці мають чудовий вигляд, але на них можуть легко залишитися плями від певних напоїв і барвників. Мармур також може швидко руйнуватися від кислотних інгредієнтів, таких як оцет або лимони, — розповіла Адріана Хойос.

Для більш доступних, міцних та довговічних стільниць вона рекомендує використовувати синтетичні матеріали або кам’яні покриття. Наприклад, чудово себе покажуть кварц або граніт.

Мармур дуже дорогий, і є вірогідність, що стільниці зіпсуються вже після недовгого активного використання. Також ми розповідали, машини яких кольорів не варто купувати з-за кордону.