Телефон завис: прості кроки для виправлення ситуації

Читати російською
Автор

Телефон може зависнути через перегрів або програмну помилку

Смартфони з ОС Android — наймасовіші в повсякденному вжитку і попри безліч цікавих можливостей, мають свої недоліки. Як і всі смартфони вони можуть зависнути.

Експерти рекомендують, якщо телефон завис почати його реанімацію з перезавантаження. Ця дія закриває всі запущені програми та очищає тимчасові файли, потенційно прибираючи проблему зависання. Для пристроїв зі знімними батареями, її виймання може бути ефективним рішенням.

Якщо ваш пристрій не реагує на спроби перезапуску, ви можете виконати примусовий перезапуск. Як це робити — залежить від моделі пристрою, але зазвичай передбачає натискання й утримання кнопки вимкнення та гучності (верхньої або нижньої) протягом 5-7 секунд.

Якщо телефон перезавантажився, причина зависання може не зникнути. Щоб ситуація не повторилась потрібно:

  • очистити розділ кешу,
  • оновити систему,
  • видалити проблемні програми.

Зробити це можна завантажившись у безпечному режимі, який тимчасово вимикає всі програми сторонніх розробників. В разі якщо телефон продовжує зависати, може знадобитись звернення у сервісний центр.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити при падінні телефона у воду. Врятувати гаджет ще можливо, але не варто використовувати застарілі та небезпечні методи.