Ця помилка гарантовано "вбиває" батарею: що потрібно зробити перед зарядкою телефону

Читати російською
Автор

Багато користувачів ігнорує це просте правило

Проста, на перший погляд, процедура зарядки телефону вимагає дотримання певних правил, щоб не зашкодити батареї. Одне з них точно знає небагато користувачів або часто забуває про нього, хоча це дуже важливо.

Як відомо, батарея телефону дуже вразлива перед високими температурами. Тому перед тим, як поставити гаджет на зарядку, рекомендується зняти чохол.

Широко поширений міф, що акумулятор телефону може зіпсуватися, якщо залишати його на зарядці на всю ніч. Однак сучасні пристрої вже адаптовані під такі умови та можуть самостійно припинити зарядку після досягнення 100%. При цьому проблемою в цьому випадку може стати чохол, що призведе до перегріву.

Фахівці радять знімати чохол під час нічної зарядки. При цьому найкраще усього буде розмістити гаджет на плоскій та твердій поверхні. Це забезпечить ефективне розсіювання тепла у пристрої.

Також телефон може перегріватись, якщо на нього потраплятимуть прямі сонячні промені під час заряджання. Все це призводить до нагрівання та виведення з ладу батареї. Тому не варто залишати пристрій на сонці.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких місцях вдома краще не ставити телефон на зарядку. Це може бути небезпечним через можливе перегрівання батареї.