Щоб їжа була холодною: що покласти в холодильник під час відключень (відео)

Читать на русском
Автор
Простий лайфхак для відключень світла
Простий лайфхак для відключень світла. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Потрібна пляшка, желатин, вода та трохи солі

Несподівані відключення електроенергії можуть зіпсувати продукти в холодильнику. До речі, ми розповідали, як дізнатись, чи вимикали світло за час вашої відсутності вдома.

Тепер ділимось простим і ефективним способом зберегти ваші продукти свіжими довше. Кулінарна блогерка Марія Партика розповіла про цікавий лайфхак.

Як своїми руками приготувати холодоагент з підручних матеріалів

Вам знадобиться вода, пляшки, харчовий желатин та сіль. Желатин та сіль викладаємо кудись, де зручно перемішувати суміш. Наприклад, блогерка використала для цього звичайний слоїк.

Заливаємо масу водою і ретельно перемішуємо. Ціль — повне розчинення солі. В такому вигляді залишаємо все на 10 хвилин для набухання желатину. Після цього желатинову масу переливаємо в пляшку.

Наповнюємо водою, але не до самого верху — залишаємо кілька сантиметрів до горлечка. Ще раз збовтуємо вміст і ставимо в морозилку. Коли світло вимкнеться, перекладіть заморожені пляшки в холодильник.

Солоний желатин довше зберігає холод, ніж звичайна вода, завдяки чому ваші продукти залишаться свіжими набагато довше. Також ми розповідали, як обрахувати, скільки холодильник буде працювати від джерела живлення.