Щоб їжа була холодною: що покласти в холодильник під час відключень (відео)

Читати російською
Автор

Потрібна пляшка, желатин, вода та трохи солі

Несподівані відключення електроенергії можуть зіпсувати продукти в холодильнику. До речі, ми розповідали, як дізнатись, чи вимикали світло за час вашої відсутності вдома.

Тепер ділимось простим і ефективним способом зберегти ваші продукти свіжими довше. Кулінарна блогерка Марія Партика розповіла про цікавий лайфхак.

Як своїми руками приготувати холодоагент з підручних матеріалів

Вам знадобиться вода, пляшки, харчовий желатин та сіль. Желатин та сіль викладаємо кудись, де зручно перемішувати суміш. Наприклад, блогерка використала для цього звичайний слоїк.

Заливаємо масу водою і ретельно перемішуємо. Ціль — повне розчинення солі. В такому вигляді залишаємо все на 10 хвилин для набухання желатину. Після цього желатинову масу переливаємо в пляшку.

Наповнюємо водою, але не до самого верху — залишаємо кілька сантиметрів до горлечка. Ще раз збовтуємо вміст і ставимо в морозилку. Коли світло вимкнеться, перекладіть заморожені пляшки в холодильник.

Солоний желатин довше зберігає холод, ніж звичайна вода, завдяки чому ваші продукти залишаться свіжими набагато довше. Також ми розповідали, як обрахувати, скільки холодильник буде працювати від джерела живлення.