Ці поради допоможуть пережити найдовші блекаути: 6 способів, як зарядити телефон

Читать на русском
Автор
Зарядка телефону без світла
Зарядка телефону без світла. Фото Колаж "Телеграф"

Ви будете завжди на зв'язку

Наразі Україна знову живе в умовах відключень світла через наслідки російських ударів по енергетичних об’єктах. Під час війни особливо важливо завжди бути на зв’язку, тому необхідно мати альтернативні можливості для зарядки телефону.

"Телеграф" розповість, як можна зарядити телефон, коли відключення світла застали вас зненацька. Деякі з цих способів на основі того, що зазвичай є під рукою, інші потребують додаткового обладнання.

Бездротова колонка

Принцип той же, що і з ноутбуком — колонку можна використовувати як повербанк. Важливо стежити, щоб вона була заряджена. Цей спосіб не дасть можливості ґрунтовно зарядити телефон, але для термінового дзвінка енергії вистачить.

Джерело безперебійного живлення

Найчастіше цей пристрій купують для ноутбуків та комп’ютерів, але від нього можна заряджати й телефон. В цьому випадку не доведеться хвилюватися, що він сяде і ви залишитеся без зв’язку, оскільки ДБЖ має великий обсяг енергії.

Повербанк

Найпростіший і найпоширеніший спосіб — зарядка телефону від повербанка. Зовнішня батарея достатнього обсягу дуже актуальна у сьогоднішніх реаліях України та допоможе завжди залишатися на зв’язку.

Генератор

Радикальне рішення – купівля генератора. Від нього можна не лише зарядити телефон, а й підключити побутову техніку. Деякі супермаркети та інші заклади, які використовують генератори для роботи у періоди відключень, дають можливість людям підзарядити свої гаджети.

Ноутбук

Якщо ноутбук заряджений і немає необхідності використовувати його, він може "поділитися" енергією з телефоном. Для цього смартфон потрібно підключити до нього через кабель USB. Зарядка відбуватиметься повільніше, ніж від мережі, але все ж таки телефон набере "відсотки".

Автомобіль

Кожен власник машини зазвичай має автомобільні зарядки для телефону. Найбільш надійними та безпечними варіантами для заряджання телефону в автомобілі є оригінальні зарядні пристрої, надані виробником. Використання кабелів та зарядних пристроїв з невідомим походженням може спричинити нестабільність процесу заряджання та пошкодити ваш пристрій.

Раніше "Телеграф" писав, що обов’язково треба зробити, якщо під час прання відключили світло.