Повербанк для ноутбука та телефона: як обирати

Читати російською
Автор
Новина оновлена 30 серпня 2024, 08:55

Є три основних критерії для вибору повербанка

При тривалих відключеннях світла може з’явитися необхідність використати не тільки телефон, а й ноутбук. Для того, щоб обрати повербанк, який закриє обидві потреби одночасно потрібно звернути увагу на три критерії: ємність, потужність та сумісність.

Ємність

  • Шукайте зарядний пристрій великої ємності. Звертати увагу потрібно не на параметр, що надається в mAh, а на "Енергоємність батареї" в Вт-год. Якщо вона не вказана, то ємність в міліампер-годинах може допомогти дізнатися. Ємність потрібно помножити на напругу та розділити отримані результати на тисячу. Найкращим для заряду ноутбука буде 70 — 100 Вт-год. Це повербанки ємністю від 20 000 мАгод.

Вихідна потужність

  • Переконайтеся, що потужність зарядного пристрою достатньо для заряджання ноутбука. Шукайте пристрій із вихідною потужністю принаймні 45 Вт.
  • Для найшвидшої зарядки потужність акумулятора має відповідати або перевищувати вимоги до входу вашого ноутбука.
  • Наявність кількох портів, включаючи USB-C PD і USB-A, дозволяє заряджати кілька пристроїв одночасно.

Сумісність

  • Переконайтеся, що порти зарядного пристрою сумісні з зарядними кабелями вашого ноутбука та телефону.
  • Ноутбук з зарядкою USB Type-C — краще обрати повербанк з технологією Power Delivery. Для зарядки підійде комплектний кабель, у якого з двох боків роз'єм USB Type-C.
  • Ноутбук із круглим роз'ємом можна заряджати з перехідником з USB на ваш роз’єм (їх є багато видів) або ж обрати повербанк з традиційною розеткою на 220 В. Він буде більший за звичайні повербанки, а також може видавати шум.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, від чого можна зарядити телефон, окрім повербанка. В пригоді стане навіть бездротова колонка.