Допоможе гарячий рушник: ви могли й не знати про цей спосіб висушити волосся без фену

Читати російською
Автор

Доступні способи швидко висушити волосся

Через щоденні відключення електроенергії багатьом доводиться повністю змінювати свої побутові звички. Наприклад, — шукати способи погладити білизну без праски. Також може виникнути потреба сушити волосся без фена. Це завдання, яке потребує творчого підходу та терпіння.

"Телеграф" ділиться лайфхаками, які в умовах відключень світла допоможуть висушити волосся максимально швидко та ефективно.

Як швидко висушити волосся без фена

Перший і очевидний спосіб — використовувати рушник. Однак є деякі нюанси, які допоможуть прискорити процес:

  • Виберіть правильний рушник. Для сушіння волосся найкраще використовувати рушники з мікрофібри чи бавовни. Вони мають високу поглинаючу здатність і м’якість, що допомагає уникнути пошкодження волосся.
  • Техніка промокування. Замість того, щоб терти волосся рушником, акуратно промокайте його. Це допоможе усунути зайву вологу без пошкодження волосся.
  • Метод "тюрбану". Загорніть волосся у рушник, як у тюрбан, і залиште на 5-10 хвилин. За цей час рушник вбере значну кількість вологи.
  • Метод "гарячого рушника". Нагрійте рушник над чайником або каструлею з гарячою водою. Оберніть в нього вологе волосся. Зачекайте 5-10 хвилин, поки тканина не вбере вологу. За потреби процедуру можна повторити.

Футболка з бавовни може стати чудовою альтернативою рушнику:

  • Промокайте волосся футболкою. Бавовна м’якша і менш абразивна, ніж махровий рушник, тому він знижує ризик пошкодження кутикули волосся.
  • Скручений тюрбан. Як і з рушником, можна зробити тюрбан із футболки, щоб увібрати вологу. Цей метод особливо хороший для людей з кучерявим або хвилястим волоссям, оскільки допомагає зменшити завивання.

Нехай волосся висихає на повітрі — це найприродніший і щадний спосіб.

  • Нахиліть голову вперед і руками розправте волосся. Це дозволить повітрю циркулювати навколо кожного пасма, прискорюючи процес сушіння.
  • Періодично змінюйте положення волосся: наприклад, перекиньте його з одного боку голови на інший. Це допоможе уникнути застою вологи в одній стороні.
  • Якщо погода дає змогу, вийдіть на вулицю. Сонячне світло та вітер значно прискорюють процес сушіння.

Гребінці також можуть допомогти у процесі сушіння. Акуратно розчешіть волосся гребенем із широкими зубцями. Це допоможе розподілити вологу по всій довжині волосся та прискорить процес випаровування. Повторюйте розчісування кожні 5-10 хвилин, щоб прискорити сушіння. Періодично струшуйте волосся руками. Це допоможе розділити пасма та запобігти застоюванню вологи.

Якщо вам належить сушити волосся без фена, уникайте важких кондиціонерів та масок. Вони можуть обтяжувати волосся та уповільнювати процес сушіння. Використовуйте легкі спреї та сироватки.

Висушити волосся без фена та електрики цілком можливо, якщо підійти до цього процесу з розумом. Важливо пам’ятати, що дбайливе ставлення до волосся, використання правильних технік і матеріалів допоможуть зберегти його здоровим і красивим.

Раніше "Телеграф" ділився порадами, які допоможуть вибрати повербанк не лише для телефону, а й для ноутбука. Таким чином, ви завжди зможете залишатися на зв’язку.