Текстури та відхід від блиску гаджетів: дизайнери назвали головні інтер’єрні тренди на найближчі роки (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 17 вересня 2024, 20:44

Якими будуть інтер’єри майбутнього?

Іноді для того, щоб гарно спланувати ремонт, потрібно не лише мати гроші, а й розбиратися у трендах. Ми розповідали, яким буде найпопулярніший колір 2025 року. Тепер поговоримо про актуальні тренди у інтер’єрі на наступні роки.

Це буде справжнісінька ера інновацій, оскільки очікування від житла стануть ще більшими. Про деякі нові тенденції дизайну для architecturaldigest.com розповіла експертка Ліза Йонг.

Технології — наше все, але їх треба "сховати"

За її словами, під час пандемії будинки та квартири стали не лише розумнішими, але й більш захаращеними технікою. Новим рішенням в цьому напрямку називають стриманий дизайн та відмову від гладкого блиску гаджетів. Натомість дизайнери пропонують естетику, що поєднується з декором.

a1garage.com / Традиційна технічна естетика відходить в минуле /a1garage.com

Одомашнений підхід до дизайну "пом’якшує" технологічні продукти, щоб зробити їх менш нав’язливими та більш змішаними з домашнім середовищем, – каже Ліза Йонг. Отже, традиційна технічна естетика відходить, рухаючись до просторів, наповнених естетичним функціоналом — де техніка маскується під декор, екрани гаджетів монтуються в столи тощо.

Меблям повертають зручність та комфорт

Багато хто через роботу з дому встиг змінити робочий одяг на піжаму. Тому й не дивно, що меблі також повертаються до невимушеного та комфортного вигляду.

ШІ / М'які форми меблів будуть в фаворі /Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Круглі та пухкі форми все ще актуальні. Крісла, шезлонги, кушетки з м’якою оббивкою — це ключові предмети інтер’єру на наступні кілька років. Меблі будуть все більше нагадувати про обійми.

Ера сенсорного дизайну

На певному рівні ця віха пов’язана з бажанням мати комфортні меблі. Однак ця концепція глибша — люди починають всерйоз думати про те, чим буде пахнути їх простір, яким він буде на дотик. І приділяти цьому увагу.

luxevictoria.ca / Текстури та подразники будуть актуальними ще довго /luxevictoria.ca

Існує чудова можливість звернути увагу на сенсорний дизайн із самого початку зі стінами, підлогою та великими поверхнями, які торкаються багатьох органів чуття. Це означає візуально яскраві матеріали, які водночас відображають текстуру та дратують кінчики пальців, — каже Ліза Вайт.

Саме такими, на думку фахівців, будуть дизайни майбутнього. Також ми розповідали, як зробити кухню просторою.