Як не можна протикати капусту: ця помилка може коштувати вам заготівлі

Читати російською
Автор

Часто можна зустріти рекомендацію проколювати капусту ножем

У приготуванні апетитної, хрусткої квашеної капусти є чимало деталей та нюансів. Все ж ферментація — складний процес. Одним із найважливіших пунктів є проколювання капусти.

Ця процедура проводиться щодня, поки капуста шумує. Її метою є видалення газів, що накопичились під час квашення — коли вони залишаються між шарами капусти, це псує смак заготівлі, робить її гіркою. "Телеграф" розповідає детально.

Як зрозуміти, коли протикати капусту

Загальні рекомендації — почати проколювання, коли капуста простоїть мінімум добу. Однак основним сигналом почати робити це є піна, що утворюється на поверхні — вона свідчить про запущені процеси ферментації.

Проколювати капусту варто один раз на день впродовж усієї ферментації. Під час проколювання потрібно кілька разів проткнути всю масу капусти до самого дна ємності, в якій вона кваситься.

Чим проколювати капусту

Часто можна зустріти рекомендації протикати капусту ножем. Однак кулінари, які давно займаються квашенням, не радять так робити — мовляв, метал окислюється і впливає на процеси бродіння. Для проколювання рекомендують використовувати дерев'яну загострену паличку. Гарно підійдуть дерев’яні шпажки великого розміру.

Якщо ви будете проколювати капусту і робити це правильно, більше шансів, що заготівля вийде смачною і хрусткою. Але є й інші помилки у приготуванні — ми розповідали про них детальніше.