Духовка може споживати менше електрики: ось як її потрібно використовувати

Читать на русском
Автор
1969
Дізнайтеся, як краще користуватися електричною духовкою Новина оновлена 24 вересня 2024, 18:24
Дізнайтеся, як краще користуватися електричною духовкою. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Прості поради допоможуть заощадити

Електричні духовки стали невід’ємною частиною нашої кухні. Адже ніщо не зрівняється з приємним ароматом свіжоспеченого хліба чи пирога. Але прилад потребує значних витрат енергії для нагрівання і часте використання електродуховки може значно збільшувати рахунки за електроенергію.

Проте є кілька способів мінімізувати витрати електрики та зробити приготування їжі більш економічним.

Як заощаджувати електрику при використанні духовки

Перш за все, не розігрійте духовку перед тим, як поставити в неї продукти для запікання. Більшість рецептів містять рекомендацію попередньо розігріти духовку. Але сучасні пристрої швидко досягають потрібної температури.

Як пише Merkur, для багатьох продуктів окреме нагрівання не потрібно. До них відносяться, серед іншого, хліб, тістечка, піца, запіканки, жарке та тушковане блюдо. Але слід бути обережним із печивом та бісквітами. У цьому випадку краще точно дотримуватися інструкції рецепта, щоб досягти бажаного результату.

Для запікання економніше використовувати режим конвекції. Він припускає, що тепло буде рівномірно розподілятися по всій духовці. У той час як нагрівальні змійовики у верхній та нижній частинах духовки працюють окремо, забезпечуючи верхнє та нижнє нагрівання, вентилятор розподіляє тепле повітря по всьому простору.

Особливість режиму дозволяє встановлювати температуру на 20-30 градусів нижче. Також режим конвекції дозволяє готувати кілька страв одночасно, що скорочує загальний час роботи пристрою.

Раніше "Телеграф" розповідав, за допомогою яких приладів можна зменшити споживання електроенергії на кухні.