Всі банки "готові" за 20 хвилин: найпростіший спосіб стерилізації (відео)

Читати російською
Автор

Так можна стерилізувати одразу багато банок

Консервація на зиму — це цілий сезон праці. Ми розповідали, як стерилізувати банки класичним способом. Тепер ділимось порадами щодо ще одного — в духовці.

Цей метод має свої переваги — зокрема, так можна простерилізувати одразу багато банок. Детально про це розповіли у відео на ютуб-каналі "Порадники"

Як стерилізувати банки в духовці?

В холодну духовку поставте чисті банки на решітку. Не важливо, як це буде — горлечком вниз чи вгору. Виставте температуру 100-110 градусів та увімкніть духовку. Незалежно від розміру стерилізуйте банки протягом 20 хвилин.

Коли цей час мине, вимкніть духовку та залишіть банки там постояти. Вони повинні постояти кілька хвилин, за які вони трохи охолонуть. Це допоможе їх не лопнути від перепаду температури.

Важливий момент: діставати банки можна лише сухим рушником. Від контакту із вологою гаряче скло може лопнути.

До речі, металеві кришки також можна стерилізувати у духовці, але не всі. Не можна стерилізувати ті, які мають всередині резинки. Такі кришки проваріть у киплячій воді 5-10 хвилин.

Цей спосіб зручний тим що можна одним махом простерилізувати декілька банок Улюблені рецепти консервації точно будуть вас радувати з надійною стерилізацією. До речі, ось деякі особливо смачні і вдалі закрутки: