Такого картопляного пюре ви ще не куштували: три французькі секрети найніжнішого гарніру

Читати російською
Автор

Як приготувати картоплю дуже смачною та ніжною

"Королем" картопляного пюре у світі вважається французький кухар Жоель Робюшон. Ми ділились рецептом його знаменитого гарніру. Тепер же розповідаємо, що він робить зі своєю картоплею такого, що отримує ніжне і повітряне пюре.

Про секрети приготування розповів на своєму ютуб-каналі французький шеф Жерар Гарбе. Їх дуже легко відтворити вдома — достатньо приділити трохи уваги картоплі, і вона винагородить вас неймовірним смаком та текстурою.

Як приготувати найніжніше картопляне пюре?

Не товкачка, а сито

Зазвичай кулінари звикли розминати картоплю товкачкою. Але це псує текстуру — для отримання найніжнішої картоплі не давіть її, а протріть через дрібне сито. Ви отримаєте пюре без жодної грудочки.

"Висушіть" картоплю

Картоплю, протерту через сито, слід перемістити назад у каструлю та поставити на маленький вогонь. Мішати її треба постійно — так ви випаруєте залишки вологи, які можуть порушити ідеальну насиченість смаку гарніру.

Додатки для вершкового смаку

Коли в картоплі вже не буде вологи, не перестаючи перемішувати, поступово вливайте тепле (не холодне) молоко. Так само частинами додавайте вершкове масло. Саме завдяки тому, що ви будете перемішувати пюре в процесі додавання інгредієнтів, вони рівномірно розподіляться і гарнір набуде ніжної текстури.

І, звісно, настільки якісне пюре слід подавати негайно. Часто смак готової страви залежить від тонких деталей. Також ми розповідали, як приготувати яскраво-червоний борщ.