Геніальне рішення для крихітної кухні: цей трюк від дизайнерів заощадить вам квадратні метри

Читать на русском
Автор
Острів — відмінна заміна традиційному столу
Острів — відмінна заміна традиційному столу. Фото kupistul.ua

Кухонний острів може стати обіднім столом

Чим менший простір ви маєте на кухні, тим більш продумані рішення потрібні. Ми розповідали, які трюки допоможуть вам заощадити місце на кухні. Тепер розповімо про практичний лайфхак від дизайнерів.

Зазвичай кухонний острів ставлять посеред просторої кухні, однак при правильному підході він може стати рятівником маленьких приміщень. На livspace.com розповіли, як іще його можна використовувати.

Чому варто обрати кухонний острів замість традиційного столу?

Кухонний острів поєднує в собі функції робочої поверхні та обіднього столу, що дозволяє заощадити місце. На острові можна розмістити варильну поверхню, мийку, додаткові шафки для зберігання посуду та продуктів — або ж розмістити це все на фартусі і використовувати острів як стіл.

кухня з кухонним островом
kupistul.ua / Чудове рішення для маленької кухні

Як зробити кухонний острів обіднім столом?

Оптимальна висота стільниці для сидіння – 91 см, а для стояння – 100 см. Розмір острова залежить від розмірів вашої кухні. Головне, щоб він був достатньо великим для приготування їжі та розміщення кількох осіб.

Острів можна використовувати як робочу поверхню, обідній стіл, барну стійку. Це відмінне рішення для невеликих кухонь. Також ми розповідали, які кольори зроблять вашу оселю візуально більшою.