Раптово вимкнувся телефон, а батарея була заряджена: в чому причина

Читать на русском
Автор
1070
Проблеми з телефоном можуть виникнути раптово
Проблеми з телефоном можуть виникнути раптово. Фото Freepik

Є три основні причини раптового відключення гаджета

Причин гальмування смартфонів або проблем із ними може бути багато. Однак є й такі випадки, коли телефон начебто заряджений, але він вимикається без очевидної причини.

Є кілька проблем, які можуть приводити до таких наслідків. Серед популярних — стара або несправна батарея, перегрів, проблеми із програмним забезпеченням. Розглянемо детальніше.

Проблеми з акумулятором телефона

З часом батареї телефону зношуються, що може призвести до несподіваного вимкнення, навіть якщо в батареї залишився заряд. Якщо рівень максимального заряду батареї падає нижче 80%, він може не тримати заряду ефективно, через що телефон вимикається на різних відсотках. Допомогти може калібрування батареї або перезавантаження телефона після заряджання. Проте в деяких випадках потрібна заміна.

Перегрів

Телефони можуть вимикатися як захисний захід, якщо вони перегріються. Це може статися через тривале використання ресурсомістких програм, вплив високих температур або навіть заряджання в жаркому середовищі. Перегрів може пошкодити внутрішні компоненти, тож телефон захищає сам себе.

Проблеми програмного забезпечення

Шкідливе програмне забезпечення або застарілі операційні системи можуть спричинити нестабільність роботи телефону. Помилки в програмах або конфлікти між ними можуть призвести до випадкового завершення роботи. Регулярні оновлення та очищення кешу можуть допомогти пом’якшити ці проблеми.

Раніше "Телеграф" розповідав про три лайфхаки для телефона, які насправді не працюють. Серед них — повне заряджання та розряджання пристрою.