Зробіть лише кілька натискань: як "прокачати" камеру на Android

Читать на русском
Автор
Як покращити камеру на Android — прості поради Новина оновлена 05 жовтня 2024, 22:55
Як покращити камеру на Android — прості поради. Фото Freepik

За допомогою цих налаштувань якість фотографій покращиться

Сучасні гаджети приховують безліч функцій, які можуть спростити вашу роботу і покращити досвід користування. За допомогою простих налаштувань, ви можете "прокачати" свою камеру, і вона робитиме знімки на рівні iPhone.

У матеріалі "УНІАН" розповіли, які невеликі зміни допоможуть розкрити потенціал пристрою та вивести якість фотографій на новий рівень. Зробіть лише кілька натискань.

Як покращити камеру на Android

Встановіть високу якість фотографій

Перейдіть до розділу налаштувань камери та встановлюйте параметр "Якість фото" на "Високе", це дозволить покращити деталізацію знімків. Такий спосіб допомагає максимально використати можливості сенсора камери, що важливо для знімання у складних умовах освітлення або за бажання зняти дрібні деталі.

Змініть роздільну здатність фото

Коли користувачі вибирають співвідношення сторін фото, наприклад, 21:9 або "Full", вони припускають, що знімок буде ідеально відображатися на екрані смартфона, особливо на широких дисплеях. Проте це не завжди відповідає реальності. З такою роздільною здатністю камера буде штучно обрізати частину зображення. Найкраще вибирати формат 4:3, тому що він повністю використовує площу сенсора, не обрізаючи кадри.

Режим штучного інтелекту (AI)

Цей спосіб особливо корисний для тих, хто хоче отримувати круті знімки без необхідності вручну налаштовувати кожен параметр. Як це працює? Алгоритми AI аналізують сцену в режимі реального часу, розпізнаючи тип об’єкта (наприклад, портрет, пейзаж, їжу) та навколишні умови, такі як освітлення. На основі цього камера автоматично вибирає оптимальні налаштування експозиції, контрастності, кольору та різкості. Щоправда, може втратитися натуральність знімка, тому слідкуйте за цим моментом.

Увімкнення режиму HDR

HDR працює, роблячи кілька знімків з різною експозицією та поєднуючи їх в одне зображення. Це допомагає зберегти деталі як у яскравих, так і темних ділянках кадру. Цей спосіб підходить для знімання пейзажів, контрастних сцен або фотографій із заднім освітленням.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що можна спробувати, якщо телефон не вмикається. Перед тим як нести в сервіс, можна спробувати реанімувати його самостійно.