Будете робити тільки так: буряк збереже корисні властивості та приготується всього за 30 хвилин

Читать на русском
Автор
939
Буряк приготується швидко
Буряк приготується швидко. Фото rivne1.tv

Ці поради вам знадобляться

Буряк є одним із найпопулярніших овочів у продуктовому кошику чи не будь-якої української господині. Найпопулярнішою стравою з цього овочу є борщ, також з нього готують різноманітні салати на кшталт "Шуби", чи їдять шматочками з сиром та зеленню.

Суттєвим недоліком буряка є те, що він довго вариться. Однак сьогодні "Телеграф" розповість, як приготувати цей овоч швидко та зберегти його корисні властивості.

Як приготувати буряк швидко

Варто зазначити, що варіння буряка є не найкращим способом його приготування, оскільки овоч втрачає сік, а разом з ним і насиченість смаку, яскравий колір та корисні властивості.

Найкращий спосіб приготування овочу — це запікання. Запікаючи буряк, ви збережете всі його корисні компоненти та отримаєте максимально яскравий смак і колір. Для цього необхідно обов'язково загорнути буряк у фольгу та запікати у розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин, залежно від розміру буряка. Перевірити готовність овочу можна проткнувши його ножем — якщо він легко входить, буряк готовий.

Щоб прискорити процес, можна використовувати менші за розміром коренеплоди або розрізати буряк на половинки перед запіканням — це дозволити скоротити час до 15-20 хвилин.

Після запікання буряк легко чиститься — достатньо просто зняти шкірку руками, коли він трохи охолоне. Після цього буряк можна нарізати великими шматочками або натерти на тертці залежно від того, як ви плануєте його використовувати.

Раніше ми писали, як вибрати не червиві гриби. Тільки досвідчені грибники знають про цей лайфхак.