У жодному разі не зберігайте так гриби: основні помилки, яких припускаються господині
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 4581
Гриби довго залишатимуться, немов свіжі
Настав сезон грибів, а отже, їх любителі не лише активно їх збирають, але й готують різноманітні заготівлі. Зокрема, дехто гриби сушить, інші морозять, ще хтось — консервує.
Сьогодні ми хочем розповісти, яких помилок найчастіше припускаються господині під час зберігання грибів. Про це розповідає "Телеграф".
Як правильно зберігати гриби
Якщо плануєте довгий час зберігати гриби, консервувати або сушити, важливо їх належно підготувати. Перш за все, необхідно провести термічну обробку, щоб усунути всі мікроби та забруднення. Нижню частину ніжки, що була в землі, обов'язково слід зрізати. Крім того, не забудьте очистити шапку гриба. Якщо це маслюки, необхідно зняти ще й верхню плівку.
Саме заморожування є чудовим способом зберігання грибів на зиму. Однак варто дотримуватись кількох важливих правил:
- Перед заморожуванням гриби не слід довго замочувати у воді, щоб вони зберегли форму і не стали кашоподібними.
- Шкірку при заморожуванні знімати не потрібно, достатньо лише обережно очистити їх від бруду за допомогою губки.
- Спочатку гриби слід злегка заморозити на деко, а потім розкласти в пакети, які щільно закриваються.
- Якщо це лисички або сироїжки, перед заморожуванням їх можна бланшувати, щоб позбутися гіркоти.
- Заморожені гриби, що не були бланшовані, можуть зберігатися до 12 місяців, а сирі – до 6 місяців.
Раніше ми писали, як вибрати не червиві гриби. Тільки досвідчені грибники знають про цей лайфхак.