Це рішення спочатку має стильний вигляд, але стає "фабрикою безладу": поставити його у ванній буде помилкою

Читать на русском
Автор
599
Відкриті полиці — не найкраще рішення для ванної
Відкриті полиці — не найкраще рішення для ванної. Фото Freepik

Є кілька вагомих причин, чому це — невдала ідея

Є деталі нашої оселі, від яких залежить загальне враження від неї. Ми розповідали про дуже цікаве рішення у фарбуванні стін. Тепер поговоримо про ванні кімнати.

Відкриті полиці у ванній кімнаті можуть здатися гарною ідеєю. І, хоч вони й додають ванній кімнаті сучасного вигляду, є декілька вагомих причин, чому варто відмовитися від цього рішення. Про них розповіли на homesandgardens.com.

Недоліки відкритих полиць у ванній

Косметика, рушники, миючі засоби – все це швидко створює безлад на відкритих полицях. Важко підтримувати ідеальний порядок, і ванна кімната швидко втрачає свіжий вигляд. Багато різних предметів на відкритих полицях створюють відчуття, що ви потрапили на "фабрику безладу". Це може негативно вплинути на загальне враження від ванної кімнати.

Є й ще один, менш очевидний фактор. Висока вологість у ванній кімнаті призводить до того, що предмети на відкритих полицях швидше покриваються пилом і брудом. Це може стати причиною появи цвілі та плісняви.

полиці у ванній кімнаті
Найкраще віддавати перевагу шафам

Найкраще надати перевагу вбудованим шафам, туалетному столику тощо. Вони дозволяють приховати всі необхідні речі, зберігаючи при цьому порядок і чистоту у ванній кімнаті.

Хоча відкриті полиці і можуть виглядати стильно у рекламних буклетах, для ванної кімнати вони не є найпрактичнішим рішенням. Також ми розповідали, які кольори для кухні будуть найстильнішими у 2025.