Щоб не втрачати дорогоцінне тепло: обов’язково проведіть цю процедуру з вікнами восени

Читать на русском
Автор
637
Вікна не повинні пропускати холодне повітря
Вікна не повинні пропускати холодне повітря. Фото freepik.com

Простий тест допоможе заощадити на опаленні

З настанням осені погода стає холоднішою, і питання збереження тепла в будинку стає актуальним. Одним із важливих завдань перед зимою є перевірка герметичності вікон. Якщо вікна пропускають холодне повітря, це може призвести до додаткових витрат на опалення та зниження рівня комфорту в приміщенні. Існує простий і швидкий тест, який можна провести за допомогою звичайного аркуша паперу, щоб переконатися, що до кімнати не надходить холодне повітря.

Як перевірити герметичність вікон

Для цього тесту знадобиться лише один аркуш паперу та трохи часу.

  1. Візьміть звичайний аркуш паперу.
  2. Відкрийте вікно і помістіть аркуш між рамою та стулкою вікна.
  3. Закрийте вікно, затиснувши аркуш паперу.
  4. Спробуйте витягнути аркуш паперу із-під закритої рами.

Якщо лист легко витягується, значить вікно недостатньо щільно прилягає і швидше за все пропускає холодне повітря. Це означає, що необхідно відрегулювати вікно фурнітуру або замінити ущільнювач. Якщо ж аркуш паперу щільно затиснутий і не витягується, вікно герметично і вам не доведеться турбуватися щодо протягів взимку.

Перевірку краще провести по всьому периметру вікна, щоб унеможливити навіть невеликі ділянки, через які може проходити холодне повітря. Цей тест допоможе вам підтримувати тепло в будинку та уникнути зайвих витрат на опалення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як підготувати радіатори до опалювального сезону. Проста процедура допоможе уникнути втрати тепла.