Найпростіший спосіб: як посилити якість сигналу Wi-Fi за хвилину

Читать на русском
Автор
1930
Як посилити сигнал Wi-Fi Новина оновлена 09 жовтня 2024, 22:36
Як посилити сигнал Wi-Fi. Фото Getty Images

Ви можете самостійно оптимізувати роботу пристрою

Часто сигнал Wi-Fi може "гальмувати", що викликає роздратування та проблеми з підключенням. Однак багато хто не знає, що розв'язувати цю проблему можна самостійно, не вдаючись до складних заходів.

Іноді ключ до стабільного інтернету криється в найпростішій дії, яку легко виконати вдома. Про це йдеться у матеріалі "УНІАН".

Як посилити сигнал Wi-Fi за хвилиною

Правильне розміщення роутера в будинку відіграє важливу роль, адже це впливає на сигнал Wi-Fi. Його не можна ставити поруч із металевими предметами, дзеркалами, побутовою технікою або акваріумами, оскільки ці об’єкти можуть відбивати та блокувати сигнал. Ідеальне місце для роутера — у центрі будинку чи квартири, на височині, наприклад, на полиці, де сигнал рівномірно поширюватиметься по всьому приміщенню без значних перешкод.

Але навіть за умови правильного розміщення роутера сигнал Wi-Fi може іноді пропадати або ставати слабким. У таких випадках можна використовувати правило "10 секунд" — вимкнути роутер із розетки й знову ввімкнути. Це може допомогти покращити якість сигналу, тому що перезавантаження дозволяє пристрою очистити оперативну пам’ять, скинути накопичені помилки та оновити підключення до інтернет-провайдера. Цей простий метод може значно оптимізувати роботу пристрою та відновити стабільну роботу мережі.

Раніше ми розповідали, як збільшити радіус дії WiFi на весь будинок. Є один хитрий трюк із фольгою, що працює безвідмовно.