Не лимон: як зробити так, щоб розрізане авокадо не потемніло — лайфхак

Читати російською
Автор

Цей лайфхак вам знадобиться

Заморський фрукт авокадо уже давно не є новинкою в Україні. Його їдять з бутербродами на сніданок, додають до салатів або ж готують різноманітні соуси.

Однак незручним є те, що після розрізання авокадо швидко темніє та стає непривабливим на вигляд. Сьогодні ми хочемо поділитися лайфхаком, завдяки якому авокадо завжди буде вдома та залишатиметься свіжим, інформують на порталі "Kidspot".

Як зберегти авокадо свіжим

Щоб уникнути потемніння половинки авокадо, зазвичай застосовують лимонний сік. Ним обробляють відкриту частину плоду, після чого загортають у харчову плівку. Потім авокадо зберігають у холодильнику до наступного вживання. Однак цей спосіб не завжди працює, а тривале зберігання в холодильнику може призвести до псування авокадо.

Проте є ще один спосіб, завдяки якому ви завжди матимете авокадо вдома, і воно не потемніє. Для цього потрібно подрібнити залишки авокадо до пюре і покласти їх у контейнер з кришкою. Потім контейнер слід помістити в морозильну камеру. У таких умовах авокадо не втратить свого кольору, зберігатиметься тривалий час і буде готове для використання в будь-який момент для приготування нових страв.

Раніше ми писали, як за лічені хвилини "дозріти" авокадо. Воно вмить стане м'яким.