Є два важливих правила: як випрати куртку, щоб не збився синтепон

Читать на русском
Автор
523
Як прати куртку із синтепону — поради Новина оновлена 10 жовтня 2024, 17:58
Як прати куртку із синтепону — поради. Фото Freepik

Таку курточку не можна прати засобами, у складі яких є хлор

Восени важливо приділяти увагу не лише взуттю, а й верхньому одягу, адже негода швидко залишає свої сліди. Особливо обережно варто поводитися з синтепоновими куртками — при неправильному пранні наповнювач може збитися, зіпсувавши форму та теплоізоляцію.

Є кілька простих правил, які допоможуть зберегти річ в ідеальному стані. Про це пише Sintepon.

Як прати куртку із синтепону

Синтепонові куртки – відмінний вибір для холодної погоди, оскільки вони легкі та добре зберігають тепло. Однак при пранні таких курток важливо дотримуватись кількох правил, щоб наповнювач не збився і річ зберегла свій зовнішній вигляд та функціональність.

При машинному пранні дотримуйтесь двох важливих правил: виставте "делікатний" режим і не виставляйте температуру вище 30-40 градусів. Використовуйте рідкий пральний засіб, уникаючи агресивних порошків і відбілювачів. Особливо не можна використовувати засоби, у яких є хлор.

Щоб запобігти збиванню синтепону, можна додати в барабан пральної машини 2-3 тенісних м’ячики — вони допоможуть рівномірно розподілити наповнювач під час прання та сушіння. Куртку краще сушити у горизонтальному положенні, щоб зберегти її форму.

"Телеграф" писав раніше, з чим випрати рушники, щоб вони стали пухнастими та м’якими. Є кілька засобів.